יזמות פמטק ישראליות, פרק 2: הסטארט-אפ סטודיו Impact.51
אפילו מחוץ לבועה המטורגטת שלי מורגש דיבור גובר על חברות פמטק שמתמקדות בגיל המעבר. האם סופסוף הבינו את הפוטנציאל העסקי האדיר של השוק שלנו: נשים שיכולות ורוצות להשקיע בשיפור איכות החיים שלהן, וגם מרגישות מספיק נוח להתלוצץ על גלי החום שלהן בוויכוחים הנצחיים על מזגן בסטודיו ליוגה ופילאטיס?
יצאתי לחפש את אותן נשים יזמות מקומיות, שחולמות על שוק הפמטק בכלל ותחום גיל המעבר בפרט, ואשכרה מגשימות את החלום שלהן. זה היה הסטארט-אפ הראשון בסדרה, והנה סיפורן של ארבע מייסדות-שותפות לסטארט-אפ בפורמט קצת שונה:
מי אנחנו? חברת impact.51, נוסדה בשנת 2022
מייסדות שותפות- מימין לשמאל בתמונה: ד"ר רונאל קלינגמן (בת 49 מזיכרון יעקב), מיכל לבנטל אנדרסון (בת 49 מהר אדר), ד"ר מיכל סלע (בת 59 מרעות), מיכל שלם (בת 59 מהר אדר).
סטטוס נוכחי: אנחנו בעיצומן של ההכנות לאתגר הרעיונאות הראשון שלנו, בנושא גיל המעבר. זיקקנו את האתגרים עם שותפי האתגר שלנו ובקרוב יצא קול קורא לצוותים שיעבדו עליהם. בחודשים ינואר-מרץ 2023 יתקיים אתגר הרעיונאות שבשיאו יוצגו המיזמים לוועדת שיפוט וההשקעות של הסטודיו. שני המיזמים הטובים והנכונים יעברו ל-foundry.51 ויקבלו ליווי צמוד והשקעה ראשונית להמשך פיתוח המיזם.
במקביל אנחנו נמצאות בסבב גיוס משקיעים ועובדות במרץ על סגירת הסיבוב הראשון.
הסטארט-אפ שלנו
אנחנו ארבע מייסדות שפועלות להגדיר, לחשוב ולפתור את הבעיות הבוערות ביחד בתחום בריאות האישה, עם האקוסיסטם ושותפי האתגר שלנו בשטח. impact.51 הוא הסטארט-אפ סטודיו הראשון בעולם לבריאות האישה, שהוקם כדי להוביל שינוי בתחום באמצעות האצת חדשנות ממוקדת בעיה ומותאמת לצרכי הנשים.
להבדיל ממה שקורה בחממה טכנולוגית, "סטארט-אפ סטודיו" ממוקד בחדשנות שמונעת מהבעיות עצמן. אנחנו לא מתחילות ביזם או בפתרון אלא מתמקדות קודם כל בהגדרה, זיקוק ותיקוף הבעיה עם השותפים בשטח, במקרה שלנו: בתי חולים, קופות חולים, ארגוני חולים ונשים. רק בשלב הבא אנחנו מוציאות קול קורא ליזמות.ים, מהנדסים, מעצבים וכדומה, אוצרות את הצוותים סביב האתגרים שהוגדרו בשלב המקדים, ובאמצעות תהליך מתודולוגי בונות את הפתרונות והמיזמים. בעולם קיימים כ-600 סטארט-אפ סטודיו הפועלים בשיטה דומה והנתונים מראים כי זמן היציאה לשוק של סטארטאפים שהוקמו בשיטה זו קצר יותר, ונתוני ההצלחה גבוהים בהרבה.
אנחנו יוצרות סטארטאפים שבונים פתרונות סקיילבילים (מדרגיים), מותאמי מגדר וממוקדי מטופלות. בחמש השנים הקרובות נקיים 9 תהליכי רעיונאות סביב אתגרים שונים בבריאות האישה, בהם יעלו מאות רעיונות ומתוכם יקומו 14 סטארט-אפים. הנושא שבחרנו לשנה הראשונה הוא גיל המעבר.
כדי לתעדף את האתגרים שלנו אנחנו בוחנים אותם באמצעות שלושה פרמטרים מרכזים:
פער - צורך אמיתי ללא מענה עבור נשים רבות
הזדמנות - חסרה חדשנות בתחום
פוטנציאל - גודל השוק
אתגר גיל המעבר עונה על שלושת הקריטריונים הללו. 100 אחוזים מהנשים יעברו אותו, רבע מאוכלוסיית העולם בכל זמן נתון סובלת מתופעות גיל המעבר, רובן ללא מענה או פתרונות טכנולוגים חדשנים. עד שנת 2030 יכנסו 1.2 מיליארד נשים בעולם לגיל המעבר. לחלק גדול מהן אין מודעות או ידע לגבי המגוון הרחב של התסמינים, וגם לאנשי מקצוע רבים בתחום הבריאות אין הכשרה מספקת ועדכנית לגבי מגוון התסמינים והדרך להתמודד איתם.
תהליך העבודה מול סטארט-אפ פוטנציאלי: היזמות.ים שניגשים לקול הקורא עוברים תהליך סינון וראיון, בהמשך מוצגים להם האתגרים והן.ם מתעדפים את האתגרים בהם ירצו לעסוק. אנו רואות חשיבות רבה בכך שיעסקו באתגר אותו יש להם תשוקה לפתור. הצוותים השונים נבנים בדגש על גיוון תחומי וכנסים לשלב הרעיונאות כששותפי האתגר משמשים להם כמנטורים. צוות הסטודיו מלווה אותם באמצעות מתודולוגיה סדורה מאפס ועד לגיבוש הרעיון ובניית פתרון מתוקף, בניית דק ופיץ'.
קהל היעד שלנו
אנחנו פועלות לעודד יזמות נשים המהוות כיום אחוז קטן מכלל היזמים, שלא לדבר על האחוז הקטן של ההשקעות (פחות מ-4 אחוז) המופנה לתחום. אנו רואות חשיבות בכך שתהיינה נשים יזמות בכל צוות מייסד שיוקם אצלנו. בסוף צריך תשוקה לנושא וא.נשים שמבינות ומבינים שאין לנו זמן לבזבז, כי האתגרים בוערים ופתרונות מספקים או טכנולוגיות מתאימות כמעט ואינן בנמצא.
אנחנו מחפשות יזמות.ים, מהנדסים, מעצבים, חוקרים, אנשי תוכנה וכל מי שנושא בריאות האישה בוער בו ורוצה להאיץ חדשנות בתחום.
הפמטק ואנחנו
נדיר למצוא סטארטאפ כמו שלנו, שבראשו עומדות ארבע יזמות נשים. נכנסנו לתחום הפמטק שהפוטנציאל בו גדול אבל ההשקעות בו למצער לא בהלימה לצרכים הרבים, דבר מאתגר בפני עצמו. גילינו שעולם ההשקעות גברי ברובו ולא פשוט לשכנע גברים בצורך שלכאורה לא נוגע בהם ולעיתים אף נתפס על ידיהם כנישה, על אף שאנו 51 אחוזים מהאוכלוסייה. אי אפשר לפתור בעיות עבורנו הנשים בלעדינו!
האקוסיסטם המקומי של Femtech ובריאות האישה צומח, על כך מעידים בין השאר מספר הסטארט-אפים שצצים בתחום בריאות הנשים והעובדה שהקונגרס השנתי של WHII בישראל הפך למפגש מרכזי בקרב קהילת בריאות האישה הבינלאומית. משקיעים מתחילים לראות על הרדאר את הפוטנציאל של שוק בריאות האישה, וישראל מוכרת כאחת ממובילות החדשנות והיזמות בתחום הבריאות והטכנולוגיות הדיגיטליות באופן כללי. כדי להפוך חדשנות טכנולוגית בבריאות האישה לחלק אינטגרלי מחדשנות רפואית יש צורך ליצור חדשנות מהירה ויעילה.
לאחרונה אנו עדות ליותר משקיעות בעלות פרופיל גבוה שמקימות קרנות הון סיכון ייעודיות להשקעות בתחום בריאת האישה ( Ventures, Steel Sky Ventures, Goddess Gaia Ventures, Coyote Ventures, Avestria).
גם ברמת המדיניות רואים יותר ארגונים ממשלתיים המזמינים מחקרים מארגוני המגזר השלישי כמו WHAM, שפרסם לא מכבר מחקר שמטרתו להדגיש את אי השוויון המחקרי בבריאות האישה. אלו תופעות מעודדות המעידות שקיים מומנטום בשטח, כזה שמאפשר התחלה של שינוי כיוון.
החזון שלנו
אנחנו מאמינות שדרוש אקוסיסטם שלם כדי לחולל שינוי בבריאות האישה ומזמינות אתכן ואותכם להצטרף אלינו ולקחת חלק בשינוי!
בכל שנה יצאו שני קולות קוראים לקחת חלק בצוותי האתגר, הצגת המועמדות נעשית באמצעותם. ניתן לעקוב אחרינו באמצעי המדיה השונים או להצטרף לרשימת התפוצה שלנו ולקבל באמצעות ניוזלטר את הקולות הקוראים.
(הנה מה שכתבו עלינו ב- startup studios insider)
ד"ר רונאל קלינגמן
Co-Founder IMPACT.51
CEO Integremed - International Pharmaceutical Medical Consultancy
CEO LIfeSciMed - Israeli Biotech Medical Consultancy
Co-Founder NOGAFEM - Women’s Health NGO
← אפשר ליצור קשר במייל: ronell@impact-51.com, או בלינקדאין
עו"ד מיכל לבנטל אנדרסון
Co-founder impact.51
Co-founder & CEO Think Creative
Design Manager, Partnerships & Strategy
מרצה לחדשנות, חשיבה עיצובית וחשיבת מערכות בארץ ובעולם
← אפשר ליצור קשר במייל: michall@impact-51.com, או בלינקדאין
ד"ר מיכל סלע
Gender medicine & Senior leadership development consultant,
Co-founder impact.51 startup studio,
Co-founder of NOGAFEM-transforming women’s health
מרצה למגדר, ולרפואה מגדרית, יועצת בינלאומית בכירה לפיתוח מנהיגות
← אפשר ליצור קשר במייל: michalsel@impact-51.com, או בלינקדאין
מיכל שלם
Co-founder impact.51
Co-founder & CEO Think Creative
Entrepreneur & International expert in competitive strategy and innovation
מרצה לחדשנות, אסטרטגיה תחרותית וחשיבה עיצובית בארץ ובעולם
לשעבר ראשת הסגל בעיר ירושלים ומייסדת ישראל צומחת
← אפשר ליצור קשר במייל: michalsh@impact-51.com, או בלינקדאין
השתיקהשל הנשים מפתיעה.יש ערך עצום בסיפורים של נשים שעברו תקופה ארוכה. בגיל50 נאמר לי בעברית בליה ,משמעותה מניפוזה .כמובן שהייתי בשוק